Met kerstfeest hoor je blij te zijn

Heb jij er ook zo zin in, in de kerstvakantie? Ga je gezellig met je gezin op vakantie of met de familie aan de gourmet? Of juist rustig met je kinderen thuis bij de kerstboom spelletjes doen?

We ontkomen er niet aan met z’n allen. De reclames op de TV, onder andere van alle supermarkten, stralen het ook uit; december moet een feestmaand zijn! Fijn met je familieleden bij elkaar. Cadeaus, mooie kleren en een ruim gedekte tafel met allemaal lekkers. Ik ben zeker dankbaar dat wij met onze familie rond de tafel kunnen zitten. Gezond en gelukkig.

Maar ik ken, sinds ik met pleegzorg in aanraking kom, helaas ook de ‘donkere kant’ van deze feestmaand. Voor veel kinderen is dit ronduit een klote maand. Geen familie waar je naar toe kan, soms zelfs niet eens naar je eigen moeder of vader. Als kind nog nooit een kerstboom hebben kunnen optuigen. Om maar te zwijgen over een nieuwe jurk of broek voor de feestdagen.

Ik zat vaak te janken in de auto, als ik onze jongste pleegzoon na de feestdagen had teruggebracht naar de leefgroep. Kinderen die zelfs met de feestdagen op de leefgroep moesten blijven. Natuurlijk doen groepsleiders hun stinkende best om het rondom deze dagen extra gezellig te maken op de groep, maar kinderen voelen feilloos aan, zeker met dit soort dagen, dat zij geen thuis hebben. Wat gaat er dan in zijn/haar bolletje om als ze ’s avonds op bed liggen? Hoe eenzaam moeten ze zich dan toch wel niet voelen? Ik word daar heel verdrietig van.

Wij nemen onze pleegdochter met de kerstdagen mee naar de familie in de Achterhoek. Dat ene extra bord op tafel is geen probleem en ik denk dat dit eigenlijk bij heel veel families geen probleem zou zijn.

Wil jij het daarom eens bespreekbaar maken binnen je gezin, je familie, als jullie elkaar zien de komende feestdagen? Of er ruimte is om een kind ook een fijne feestmaand te geven? Het gevoel te geven dat hij/zij ook een thuis heeft, een soort van familie. Waar een kind weer even echt kind mag zijn.

Dat is mijn kerstwens voor dit jaar; meer kinderen in Nederland een thuis geven.

Klik hier om vrijblijvend een informatiepakket aan te vragen om pleegouder te worden, in welke vorm dan ook. 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie