Slaap zacht, droom fijn

Lief meisje,

Ik richt mij tot jou. Jij die boven in ons logeerbed ligt, voor het eerst een nachtje.

Wat was je verdrietig toen je vanochtend door je moeder werd gebracht. Je wilde niet blijven slapen. Je had mij vorige week al verteld dat je dat héél spannend vond. Dat je een paar weken geleden ook dacht voor een nachtje ergens te gaan slapen, maar toen werd dat ene nachtje een maand. Een crisisplaatsing, omdat het tussen jou en mama even niet meer goed ging.

Ik vroeg aan je wat je nodig had om hier een nachtje te kunnen slapen. Je knuffels en je paardrijbroek,  vertelde je. Ik zei dat je van mij alles mocht meenemen wat je nodig had, om je wat fijner te voelen bij ons. Dat ik begreep dat je het spannend vond. “Wij vinden het ook wel een beetje spannend”, vertelde ik. Je moest glimlachen toen ik dat zei.

Ik beloofde je, dat je maar voor één nachtje kwam slapen, écht niet langer. En als je meer gewend bent, je vaker een nachtje komt slapen. Ik vroeg wat ik kon doen, zodat je mij zou geloven. Ik moest je een hand geven en je tien tellen aankijken, dat deed ik. Je zei; tot over zeven nachtjes!

Maar toen ik je thuis had gebracht zei je gelijk tegen mama” Ik ga daar niet slapen!” “Ik ga daar niet slapen!”

Toch bracht je mama je vanochtend. Omdat het beter is voor jou en je mama. Je mama kan zo hopelijk wat meer energie opdoen, om door de week voor jou te zorgen en wij vinden het leuk om jouw wereld hopelijk wat ‘groter’ te maken.

Maar mijn moederhart huilde vanochtend, toen je zo verdrietig binnen kwam en om je moeder bleef vragen. Maar gelukkig draaide je bij in de loop van dag. We hebben leuke dingen gedaan en we vierden deze eerste logeerpartij met pannenkoeken en ijs.

Nu lig je boven en ik ben zo trots op je meisje! Dat je durft uit te spreken dat je het spannend vindt, je mama mist. Dat je je laat troosten door een ‘wildvreemde’ man en vrouw.

Ik wens jou een nacht met mooie dromen. Over bomen vol met snoep en overal regenbogen. Met allemaal lieve mensen om jouw heen en een manege vol met paarden, allemaal voor jou.

Welterusten lief bijzonder meisje.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Eén reactie

  1. Mooi werk doen jullie!!!!Toppie.

Geef een reactie